Ако сте прочели внимателно статията, Die Welt казват, че няма директен износ

...
Ако сте прочели внимателно статията, Die Welt казват, че няма директен износ
Коментари Харесай

Кирил Петков: Трябва да стане ясно, че директен износ на оръжия за Украйна не е имало

Ако сте прочели деликатно публикацията,  Die Welt  споделят, че няма пряк експорт от България за Украйна. Това сподели на брифинг пред публицисти съпредседателят на " Продължаваме промяната “ Асен Василев, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “. " България е изнасяла оръжия за редица страни, сред които Щатите, Англия, Полша, Румъния, след което това оръжие е стигало до Украйна “.

Трябва ясно да се каже, че пряк експорт на оръжия за Украйна е нямало, а нашите сътрудници от Полша, Румъния, Щатите, Англия са купували оръжия от българската промишленост и част от това оръжие е отивало в украинската войска, само че това не е, тъй като България е изнасяла, а тъй като нашите сътрудници са изнасяли, изясни Кирил Петков. " В заглавието е написано ясно, че България е имала основополагаща роля и е от вярната страна на историята този път “.

На въпрос на публицист кое изказване е правилно – " не сме изнасяли нито един патрон за Украйна “ или " изнасяли сме посредством медиатори “ Асен Василев съобщи: " Спазили сме решението на Народното събрание до буквата - няма пряк експорт на оръжие за Украйна, само че както декларирахме на конференцията още през април месец, в случай че си спомняте, България направи всичко допустимо да помогне на Украйна да завоюва тази война “.

По време на нашето държавно управление Корнелия Нинова от самото начало повтаряше, че в случай че има пряк експорт за Украйна, тя ще отдръпна поддръжката си за това държавно управление и това беше спазено, добави Петков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР